desktop / web mix

Tags:

Wanneer kiest men voor een desktop- of voor een web applicatie? Het antwoord is waarschijnlijk een en en niet een of.
In deze tijd verhuizen de winkelstraten en bedrijven naar internet. Men zou verwachten dat het medium (internet) de toepassing bepaalt. Om een aantal redenen is dit niet het geval.

- De bandbreedte is soms ontoereikend om web applicaties voldoende snel te maken. Verder is beschikbaarheid en kwaliteit van internet verbindingen niet altijd optimaal.
- HTML geeft een rich content maar het is een niet efficiënt werkende gebruikers interface.
- De methodieken van deze twee systemen zijn niet compatibel, bijvoorbeeld het uitwisselen van een opgemaakt tekst bestand en HTML.
Hoe moet men hiermee omgaan?
Het internet moet gebruikt worden als uithangbord (web site). Er moet een web database beschikbaar zijn met de gegevens uw producten en diensten. Een web winkel met orders en betalingen is een noodzaak. De surfers en leden van internet gemeenschappen moet men opslaan in een relatiebestand. Immers, potentiële afnemers moet men hier zoeken.
De integratie met de back office database ondersteunt tweerichtingsverkeer. De informatie van een web order wordt overgeheveld naar de back office database en de order administratie van de office applicatie speelt de informatie terug over de uitleverstand van de orders. De voorkeur voor deze integratie gaat mijn inziens naar web services boven een periodieke synchronisatie.
Door deze opzet wordt de juiste invulling gegeven aan de presentatie, het verstrekken van informatie, werven van klanten en de verkoop. Een dynamische integratie d.m.v. web services verlengt het leven van de office applicatie en vermindert de hoeveelheid werk in back office.