Lianja is Visual Foxpro 10

Tags:

Zoeken naar "VFP alternative" zal de naam Lianja niet opleveren. Nadat Microsoft Visual Foxpro heeft laten vallen zijn er een aantal pogingen ondernomen om deze database en programmeertaal uit te brengen in 64-bits versie. Meeste van deze pogingen zijn gestrand. Waarom?
 

VFP is een zeer "feature rich" ontwikkelomgeving. Deze uitgebreide functionaliteit te vertalen naar Web 2.0, Cloud en Mobile Apps lijkt een bijna onmogelijke opgave.
Vanaf januari 2013 garandeert Microsoft niet meer de werking van VFP. Al eerder heeft Microsoft aangegeven dat er geen Visual Foxpro 10 komt. Dat betekent dat de gebruikers, ook degenen die niet eens weten dat ze met VFP werken, voor verassingen kunnen komen te staan.
Lianja App Builer kan binnenkort voor een verandering zorgen. De kennis is aanwezig van Recital database die altijd een hoge mate van compatibiliteit met VFP heeft gehad.
Lianja kent twee gezichten: visualiteit en compatibiliteit.
De visuele interface is vooral bedoeld voor ontwikkeling van nieuwe applicaties voor Desktop, Web 2.0, Cloud en mobile applicaties voor Windows, Linux en Mac. De bestaande Visual Foxpro applicatie kunnen worden geimporteerd in deze nieuwe omgeving.
Het aantal van "scripting languages" is uitgebreid. Naast de vertrouwde VFP taal wordt ook Recital, Python, PHP en JavaScript ondersteund. Een mix van verschillende talen kunnen binnen een applicatie worden gebruikt. De vrijheid om te kiezen voor een eigen ontwikkelomgeving zal veel ontwikkelaars aanspreken.